Hva er egentlig en digital planlegger?

Tenk den alltid populære 7ende sansen som ble brukt på 80-tallet. Tenk skoledagbøker og minnebøker. Tenk album. Tenk handlelister.

En digital planlegger er en oppgradering fra papirversjon til en digital verden. Veldig enkelt fortalt så er en digital planlegger en pdf som du laster opp i en app på nettbrettet eller ipaden din, og faktisk også på mobilen. 

Du kan selvsagt også printe ut den samme pdf-en på en vanlig printer, men da blir den på en måte gjort om til en fysisk planlegger igjen.

En digital planlegger består også av såkalte hyperlinker. Disse linkene gjør at om du trykker på en av “tab”-ene, eller flikene i den digitale planleggeren, så blir du automatisk flyttet til den siden du ønsker. Du slipper å sitte å bla i planleggeren, alt skjer mye raskere.

Noteringsappene som brukes (de kalles “annotation apps” på engelsk) er f.eks GoodNotes og Notability. Noen er for Android og noen for Apple. 

Før så hadde man gjerne med seg notatblokker eller planleggere i vesken, og en periode så virket det som studentene skulle ha tykkest mulig, og størst mulig planlegger med i sekken. Nå er det nesten omvendt. Nå trenger man bare ett nettbrett eller mobil, eller en pc, så har man notatblokk, journalen og planleggeren tilgjengelig på ett sted, og man får isteden plass til å fylle opp sekken eller vesken med mye annet man tror man kan få bruk for.

I tillegg til hyperlinkene, som jo er super-funksjonelle, så kan man kopiere sider, fjerne sider, laste inn bilder, tegne, skrive, pynte med digitale klistremerker osv.

Digitale planleggere, og journaler, kommer fra de helt enkle, med bare blanke ark, til store planleggere på mange hundre sider og flere tusen hyperlinker, hvor du kan planlegge hele året, sette deg mål, lage middagsplaner, treningsplan osv osv. 

 

Alt i en planlegger istedenfor mange forskjellige. Men samtidig mye enklere å bruke pga hyperlinkene.

 

Hvorfor bør du skifte til en digital planlegger? 

 

Vel, hvis ikke hyperlinkene, det faktum at alt er samlet på et sted, at prisen blir rimeligere ved å kjøpe en istedenfor flere ulike, at de kan synkroniseres på de enhetene du allerede bruker, at du enkelt kan laste inn bilder, skifte farge og cover osv osv, overbeviser deg, så er det et siste punkt også.

Det er miljøvennlig. Ingen trær går med for å lage en digital planlegger.